Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ni
Nic2512 - 30-08-2018 17:58:25
Geldzaken & Recht

Mary kay oplichting ?

Ik ben al bijna 8 jaar een mary kay consulente, het is net zoiets als tupperware eigenlijk. we bieden mensen aan om de mary kay huidverzorging en makeup via bijeenkomsten bij iemand in huis te proberen en dan kunnen ze die producten kopen of niet. we plaatsen dan een bestelling bij het bedrijf die of bij ons of de gastvrouw / gastheer afgeleverd wordt en en wij of de gastvrouw/ gastheer leveren de producten dan direct aan onze klanten. 

we zijn helemaal niet verplicht om veel producten te kopen! dat is weer zo'n verhaal dat iemand verkeerd begrepen heeft en als waarheid door het leven laat gaan. er is een suggestie dat je als consulente misschien wat producten op voorraad hebt, zodat je producten sneller kunt leveren, maar het is absoluut niet verplicht. 

die dame die pink truth heeft opgestart heeft een slechte ervaring gehad en nu doet ze niets anders dan het bedrijf een slechte naam geven. misschien had zij iemand boven haar die haar vertelt heeft dat ze hoe veel producten moet aanschaffen, maar alsnog dat is niet het beleid van mary kay. het is een suggestie, niet een verplichting. iedere consulente kan daar nee tegen zeggen. 

mary kay is ook geen piramide bedrijf, ik heb nooit een groot team gehad, 8 dames in totaal over een paar jaar, maar niet meer en ik verdiende alleen maar extra als zij een bestelling plaatsten, 4-12% op het totaal, afhankelijk van hoeveel er in mijn team actief waren. met maar 8 dames zet dat echt geen zoden aan de dijk, natuurlijk als ik een groter team heb en ze allemaal bestellen, dan wordt het een groter inkomen.

het punt is dat je geen team hoeft op te bouwen om te verdienen in mary kay. het meeste geld that ik verdien is mijn commissie op producten die ik verkoop. ik heb nu al 3 jaar geen dames in mijn team en ik verdien nog steeds op de producten die ik verkoop. hoeveel ik verdien is afhankelijk van hoeveel klanten ik heb en hoeveel die klanten kopen, net als een vertegenwoordiger die andere producten verkoopt.