Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 11-09-2018 15:57:54
Huishouden & Energie

Riolering verstopt door gemeentelijk groen

@tijger1, dat is in haarlem weer anders geregeld, vandaar mijn opmerking dat er verschillend over gedacht wordt.

ligt de verstopping nog voor de erfafscheiding op particuliere grond? dan ben je als huiseigenaar zelf verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem. zit de verstopping in een deel van het riool dat op gemeentegrond ligt? dan is de gemeente in principe verantwoordelijk voor het herstel. tenzij blijkt dat de oorzaak onjuist gebruik van het riool is. https://meldpuntwater.nl/soorten-water-in-nederland/riool/rioolproblemen-wie-is-verantwoordelijk" target="_blank">bron;

de rioolaansluitingen in haarlem zijn particulier eigendom. sinds 2010 beheert de gemeente het deel van de huisaansluiting tussen de erfgrens en het hoofdriool onder de straat. u als eigenaar bent verantwoordelijk voor de riolering tussen de erfgrens en uw woning.
https://www.haarlem.nl/bestandsopslag/bestanden/afval_en_millieu/rioolfolder.pdf" target="_blank">bron;

hoe ik het 2e geval moet lezen is wat onduidelijk, tussen beheren en verantwoordelijk zijn zit nogal een verschil als het gaat om een vernield riool.