Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ir
Iriscreemers - 17-09-2018 10:35:26
Winkels & Webshops

Pas compensatie na verwijderen klacht?

Voor wie nog interesse heeft in de afloop van deze zaak...

omdat de winkel de voorwaarde bleef stellen dat we de klacht op klachtenkompas zouden verwijderen voor ze de financiële compensatie zouden overmaken, en we wel die compensatie wilden, heb ik de klacht weggehaald. de compensatie is toen volgens afspraak overgemaakt.

vervolgens heb ik een nieuwe klacht op klachtenkompas aangemaakt waarin ik aangegeven heb dat ik het stellen van voorwaarden voor compensatie, voor door het bedrijf gemaakte fouten, een vreemde gang van zaken vind en dat ik hoopte dat het bedrijf zou leren dat dit geen klantenservice is.

zeer kort daarna had ik de directeur weer op de mail. er ontspon zich een mailwisseling waarin hij beweerde dat de betaalde compensatie bedoeld was als tegemoetkoming voor al het voorgaande, maar óók voor het verwijderen van mijn publicatie online. hij wist werkelijk niet wat hij nog kon doen om de klacht naar tevredenheid op te lossen en 'dreigde' naar klachtenkompas toe te stappen omdat in de voorwaarden van klachtenkompas.nl staat dat een klacht oplosbaar moet zijn. ik had volgens hem nu geen valide klacht ingediend en klachtenkompas zou dan maar moeten beslissen hoe zij en het bedrijf met mijn online klacht om zouden moeten gaan.

ik heb aangegeven dat ik het openbaar online niet zo scherp had willen verwoorden maar dat ik zijn voorwaarden chantage vond, dat de compensatie niet bedoeld was om de online klacht weg te halen / af te kopen als imagoherstel, en dat ik als oplossing graag van hem de erkenning wilde dat het stellen van voorwaarden voor het geven van compensatie niet netjes is.

daarna heb ik niks meer van hem gehoord, terwijl hij in deze laatste mailwisseling steeds na korte tijd reageerde...

kortom, hij heeft geblufd met het verhaal naar klachtenkompas toe te stappen.
in tegenstelling tot wat hij zelf zei, vind ik dus dat het bedrijf niet van mijn casus geleerd heeft, want het belang / imago van zijn bedrijf bleef hij voor het klantenbelang stellen.
ik heb het hier verder bij gelaten (geen toevoeging meer op klachtenkompas gedaan over zijn afhandeling van de nieuwe klacht). de details over de oorspronkelijke klacht staan niet meer online (dat is dan alsnog zijn 'winst'), mijn tweede bericht op klachtenkompas zal hopelijk genoeg waarschuwing zijn voor andere klagers dat ze dit mogelijk tegen gaan komen, en voor het bedrijf dat dit dus niet de manier van klachtenoplossen is.