Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 17-09-2018 11:53:27
Computers & Telefonie

Hp g62 maakt de ventilator maakt veel herrie en de notebook voelt erg warm aan

Hoi johanja133,
de hp g62 is volgens mij al een iets oudere laptop waar ooit windows 7 op heeft gezeten. het is bij zo'n oudere machine bijna altijd raak na enige tijd. stof! de adviezen die hier al zijn gegeven zijn de juiste. de ventilator en het inlaat- en uitlaatrooster vrij maken van stof. als dat niet lukt met blazen of (stof)zuigen dan zal de laptop open moeten om het samengeklonterde stof weg te halen. een handig neefje die al eens eerder een laptop heeft opengehaald kan dat. op internet zijn ook wel eens https://www.youtube.com/watch?v=nd_vpkubv74" target="_blank">filmpjes die duidelijk maken hoe het kan. iemand die niet weet wat hij doet kan hier beter niet aan beginnen. voorkom dat de ventilator lang blijft spinnen.

klopt het dat er een amd processor in de laptop zit? die werden in het verleden ook nog al eens warmer dan een intel processor van gelijke kracht. het is dus bij jouw pc zeker belangrijk dat er iets aan de temperatuur gebeurt. het lawaai kan ook ontstaan doordat de ventilator oud is en speling heeft en is gaan rammelen, resoneren. in dat geval is vervanging van de ventilator nodig.

als de laptop in gebruik is bij een roker is het lastiger om het stof te verwijderen omdat de teer van rookwaar het stof extra plakkerig maakt.
succes,
erky