Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 17-09-2018 16:34:10
Geldzaken & Recht

Toeslagen bij iow uitkering

Dat is niet zomaar te zeggen. bent u alleenstaand of samenwonend? hebt u kinderen? hebt u nog ander inkomen naast de iow wat niet gekort wordt? hebt u een huurhuis of een eigen huis?

en als u een partner heb, heeft die dan een flink inkomen?

en wat is binnenkort? voor de toeslagen wordt gekeken naar het inkomen van het hele jaar, dus als u nu bijvoorbeeld een flink inkomen heb en zeg per 1 november gaat uiow krijgen, kan het zijn dat het totale jaarinkomen nog te hoog is voor toeslagen.

maar op de site toeslagen.nl, let opdat u die van de belastingdienst neemt en niet een commerciele site, kunt u een proefberekening maken.

u neemt dan het bruto inkomen inclusief vakantiegeld plus de bruto iowen vult uw verdere gegevens in. dan ziet u vanzelf of u in aanmerking komt.

hebt u een partner, dan vult u ook die gegevens en het inkomen in. 

voor huurtoeslag mag ook het vermogen van 1 januari 2018 niet meer zijn dan € 30.000. met een partner niet meer dan € 60.000. bezat u meer dan krijgt u in ieder geval geen huurtoeslag.

u hebt overigens tot 1 september de tijd om toeslagen 2019 aan te vragen, behalve kinderopvangtoeslag.