Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 22-09-2018 10:15:42
Geldzaken & Recht

Bovenwoning: lekkage waterleiding kruipruimte, wie is verantwoordelijk?

Voor zover ik weet bent u verantwoordelijk voor onderhoud van de waterleiding vanaf uw hoofdkraan.
dat geldt dan ook voor uw benedenburen maar: wat is hierover geregelod in de splitsingsacte? ik begrijp uit uw vraag en reacties dat uw woning een appartement betreft.
het zou dus best zo eens kunnen zijn dat alle eigenaren van appartementen na de eerste 'hoofdkraan' verantwoordelijk zijn voor onderhoud en reparatie.

zie in ieder geval ook de reactie van @tijger1 die zich m.i. terecht afvraagt wie de rekening betaalt voor het door lekkage verspilde water. 

als er bij de eerste 'hoofdkraan' geen meter aanwezig is maar uitsluitend bij de meters van de aangesloten woningen zou het toch best eens kunnen zijn dat het waterbedrijf degene is die zou moeten repareren maar het zou merkwaardig zijn als dat zo is. de hamvraag is dus hoe dan ook: op welke basis wordt het waterverbruik afgerekend, eigen meter of op basis van gezamenlijke servicekosten.