Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maarten heest - 27-09-2018 08:31:15
Geldzaken & Recht

Is cybercrime bankschade aftrekbaar?



door tijger1 25 sep. 2018 om 18:07 
36400 antwoorden / 20 vragen


@vicvrij

man, man, wat kunt u zeuren.

zo'n https://www.security.nl/posting/552586/cbs%3a+11+procent+nederlanders+slachtoffer+cybercrime" target="_blank">11 procent van de nederlanders is jaarlijks slachtoffer van cybercime.
veel slachtoffers zijn de klos op momenten dat men gevoelig is voor oplichting. je hebt het druk, moet net naar het ziekenhuis, bent bezig met iets ingewikkelds en vervelends enzovoort. fraudeurs hebben een feillioze antenne voor dit soort momenten.

er zijn ook mensen die niet zo handig zijn op de digitale snelweg. fraudeurs hebben ook dit soort mensen snel in het snotje. die mensen zijn niet heel erg dom -ja zou het haast denken als je op dit forum bent- maar gewone mensen van vlees en bloed. zo zijn er ook van die gewone mensen die met hun auto ergens tegenaan rijden terwijl daar overal voor gewaarschuwd wordt. of waar ingebroken wordt ondanks al die waarschuwingen voor inbrekers.
het is het leven zoals dat in werkelijkheid gaat en dat is vaak een andere werkelijkheid van de digitale (schijn-)werkelijkheid op het internet waaronder o.a. fora.

en dan heb je ook nog zo'n https://www.vgn.nl/feitenencijfers" target="_blank">150000 mensen die wat minder begaafd zijn en waar oplichters helemaal verzot op zijn. het zijn hele normale mensen hoor, maar met een iets lager iq. bingo voor de cybercrimineel.

een 'eigen schuld dikke bult reactie' is wat dat betreft zoals zo vaak kortzichtig, badinerend en zeer vervelend qua toon. 
een fijne en opgewekte en genuanceerd zonnige dag gewenst!