Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maarten heest - 07-10-2018 10:23:44
Winkels & Webshops

Hoe groot is de kans dat eenjuridisch bureau uit belgie in nederland tegen een particulier een juridische procedure kan beginnen?

Hoi henk, lees https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/consumententip-checklist-getty-images/" target="_blank">dit artikel va tros radar eens. dat gaat weliswaar over getty images maar het principe rond het schenden van het eigendomsrecht is gelijk.
hoe nu te handelen wordt daar samengevat zo beschreven waarbij u voor getty de firma https://permissionmachine.com/nl/faq/?lang=nl" target="_blank">permission machine in kunt vullen : 
d.het bedrag dat getty vraagt volgens u niet als een redelijke vergoeding aan te merken is; 
e.u bereid bent om een redelijke vergoeding (noem een concreet bedrag!) te betalen....


de tip van @aurora1 om de http://www.arnoud.engelfriet.net/" target="_blank">website van de ict-jurist arnoud engelfriet is een hele goeie. de absolute specialist op dit gebied.
via het contactformulier kunt u vragen aan hem stellen waarop hij snel antwoord is mij ervaring.

hoe groot is de kans dat men vanuit belgië een juridische procedure start? tja, het copyright is internationaal. men staat in z'n recht.
het is aan u of de gok neemt om een eventuele procedure af te wachten waarbij de kosten zo maar eens op kunnen lopen.
of om nu een mogelijk lagere vergoeding te betalen voor uw fout en dan bent u ervan af.