Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harrybre - 12-10-2018 14:42:32
Huishouden & Energie

Koken op gas of elektrisch

Daar we geen gas, doch stadsverwarming hebben, moesten we op electrisch koken overgaan. goedkoper of duurder ?  geen idee.
voordeel van inductie is, dat de plaat zelf lang niet zo heet wordt (handig met kleine kinderhandjes in de buurt + krant over de plaat en oliespatten zijn met het oprollen van de krant weg) , veel sneller reageert als een keramische plaat, doch nog steeds nagloeit. daarom doe ik de plaat onder de pan met kokende eierren uit, waarna het hete water +plaat alsnog voor het koken van de eieren zorgt.
probleem is de pan, waarvan de bodem geheel plat moet zijn ( dus niet kromgetrokken op gas of keramisch) en voldoende magnetisch materiaal moet hebben in dei bodem, want dat is de warmte-overbrenger. ( dus kleine pannetjes, 10 cm dia.. pech gehad vaak).
kans op brand natuurlijk veel kleiner.