Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 12-10-2018 14:43:36
Winkels & Webshops

Hoe groot is de kans dat eenjuridisch bureau uit belgie in nederland tegen een particulier een juridische procedure kan beginnen?

u kan worden aangeklaagt maar of de rechter u ook een boete geeft hang af van de vraag of u verdiend aan uw website.


zo ja dan is het een commerciële dienstverlening en wordt u al bedrijf aangeklaagt echter is het zo dat als u in goedertrouw heeft gehandeld en een bron vermelding heeft gedaan door "bron: website vermelding waar de foto staat" gedaan heeft dan zal een rechter heel mild kunnen zijn.


juist omdat mensen dit laatste wel kennen maar zelf amper of nooit doen is het zo dat bedrijven dat zien als diefstal van hun eigendom.


een foto valt namelijk onder auteurs recht behalve als ze aangeven dat deze royalty vrij of zonder copyright zijn.


zelfs een foto die van een familie lid of vrienden zijn gekregen mogen niet zonder hun toestemming geplaast worden.


echter had permission machine u eerst moeten dwingen de foto te verwijderen en/of de mogelijkheid moeten bieden om deze foto te kopen.


ik denk dat u het beste even contact kan opnemen met het juridische loket in uw gemeente of via http://www.hetjl.nl" target="_blank">www.hetjl.nl