Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 14-10-2018 19:44:59
Huishouden & Energie

Koken op gas of elektrisch

@jorisw,

> vergeet alleen niet dat er veel pannen zijn met een sandwich bodem waar o.a. ook aluminium in zit. ondanks dat de pan dan magnetische is, kan >de werking op een inductiekookplaat minder zijn. aan de andere kant, een paar pannen kosten je ook de kop niet en die gaan weer jaren mee,

quote:

het inductiehitteveld reageert namelijk alleen op magnetiseerbaar metaal dat in direct contact staat met de kookplaat. de pannen moeten degelijk zijn, ze mogen niet kromtrekken. pannen met een dikke bodem, het liefst opgebouwd uit verschillende lagen (sandwichbodem) hebben het minste last van kromtrekken en zijn daarom het beste voor inductie.


bron, klik-> https://www.consumentenbond.nl/kookplaat/koken-op-inductie" target="_blank">hier

en quote:
vanaf 1963 hebben alle rvs kookpannen van bk een sandwichbodem. onder de pan wordt een plaat gemaakt met aluminium en 18/0 staal. het aluminium zorgt voor een goede warmte verdeling en het 18/0 staal zorgt ervoor dat de pan ook geschikt is voor inductiekookplaten.
bron, -> https://www.bk.nl/kookpannen" target="_blank">hier

maar het meeste belangrijke voor "experts"...


klik-> https://www.google.nl/search?newwindow=1&q=zijn+pannen+met+een+sandwichbodem+geschikt+voor+inductiekoken&spell=1&sa=x&ved=0ahukewjbi9tcu4beahxdc-wkhvc-cdsqbqgokaa&biw=1376&bih=671&dpr=1.4" target="_blank">deze