Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 14-10-2018 20:22:58
Computers & Telefonie

Windows live mail gevaarlijk in gebruik?

Het grootste gevaar is dat wlm mogelijk ineens niet meer goed samenwerkt met windows 10, nadat windows 10 voor de zoveelste keer wordt veranderd.
de e-mail wordt door de provider al gescand (als het goed is ;-) en daarom lijkt mij de ingebouwde virusscanner windows defender van microsoft in de meeste gevallen voldoende. bovendien loop je met windows defender veel minder risico op het mislukken van de halfjaarlijkse upgrades, dan bij gebruik van uitgebreide av-pakketten.

gratis programma's en ook de gratis virusscanners hebben een "verdien model". dat betekent dat deze programma's wellicht meer informatie verzamelen over het gebruik van je computer dan je voor mogelijk zou houden. betaalde virusscanners zijn wat dit betreft waarschijnlijk ook niet altijd te vertrouwen en bieden vaak volkomen overbodige extra's, die zogenaamd de prestaties van de pc zouden moeten verbeteren.
lees de voorwaarden!

zelf gebruik ik zonder enig probleem de afgelopen jaren mozilla thunderbird en de ingebouwde windows defender van windows 10.