Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
interland - 15-10-2018 15:23:29
Computers & Telefonie

Pdf bewerken

Hallo caviamax,  er zijn best wel een groot aantal programma's die pdf's kunnen bewerken. het ligt er een beetje aan wat je precies wilt:  alleen een pdf invullen om terug te kunnen sturen,  delen eruit verwijderen of invoegen ( als grafisch / tekstvak of als tekstverwerker) of dat je de -min of meer- volledige controle over het programma wilt.
ikzelf heb zeer goede ervaringen met het programma nuance powerpdf 2.0 en vorige week versie 3.0 aangeschaft. deze versie kan ook pdf 2.0 bewerken, de laatst nieuwe pdf indeling. helaas hangt hier wel een prijskaartje aan vast van ca 65 tot 110 euro ( afhankelijk of te upgrade van 2.0 of een volledig nieuwe versie koopt. bij de upgrade krijg je overigens ook een volledig nieuwe versie die de powerpdf 2.0 verwijderd!)
ik heb ook nog met een paar andere programma's ( o.a. novapdf,  soda pdf, pdf24 en foxit ), ge-experimenteerd maar van deze 4 was alleen de oude foxit versie zeer krachtig. deze kon zelfs beveiligde bestanden bewerken / ontsleutelen, maar is volgens mij niet meer te krijgen, mogelijk vanwege de vele mogelijkheden en de mogelijkheid bewerking-kenmerken te verwijderen!
verder hierbij nog een link:

https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/beste-gratis-pdf-programma-66401/