Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 16-10-2018 12:27:15
Voeding & Gezondheid

Huisartsenhulp op declaratie

het inschrijftarief is het bedrag dat de huisarts per kwartaal ontvangt voor elke patiënt. deze vergoeding is een soort abonnementsgeld. het maakt hiervoor niet uit of je als patiënt nu wel of niet bij de huisarts bent geweest. het inschrijftarief zorgt ervoor dat iedere patiënt altijd (24/7) bij de eigen huisarts of huisartsenpost terecht kan als zorg nodig is.


voor het inschrijfgeld moet de huisarts beschikbaar zijn en een patiëntenadministratie bijhouden. de inschrijving is dus een vergoeding voor de algemene kosten die de huisarts maakt in de huisartsenpraktijk. in het inschrijftarief zijn ook overige handelingen verrekend die niet op een andere manier in rekening worden gebracht door de huisarts.
(https://www.hoaxmelding.nl/hoax/huisarts-mag-elke-maand-een-declaratie-per-patient-indienen/" target="_blank">bron)

verschillend inschrijftarief op basis van zorgbehoefte

de hoogte van het inschrijftarief verschilt per leeftijdsgroep. bovendien is er een hoger inschrijftarief voor mensen die in een achterstandswijk wonen. deze patiënten hebben een andere zorgbehoefte en gebruiken gemiddeld meer zorg. of een wijk tot een achterstandsgebied hoort, beoordeelt het https://www.nivel.nl/nl/" target="_blank">nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (nivel).


https://www.nza.nl/regelgeving/tarieven/" target="_blank">meer informatie over de inschrijftarieven staat op de website van de nederlandse zorgautoriteit.