Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maarten heest - 21-10-2018 11:37:53
Geldzaken & Recht

Fout gemaakt tijdens bouw nieuwbouwwoning. oplossing?



my

door mystery 20 okt. 2018 om 12:01 
26 antwoorden / 0 vragen


och weer 1 die de klok heeft horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
ook van de consument uit mag er onderzoek verwacht worden oa. loze leidingen controleren ja dat hoort bij de oplevering staat zelfs op de lijst.
jaren later daar op terugkomen heeft weinig zin die muur word echt niet meer open gefreesd.
het belang is te klein om daar zoveel rompslomp en rotzooi voor te gaan maken daar er nl alternatieven zijn nl gewoon de modem plaatsen waar ie hoort in de meterkast.
als ts dat meteen bij oplevering had gedaan had de aannemer alles mooi kunnen openfrezen nu jaren later niet meer

nou @mystery, ik denk dat de reactie van @1paul nog zo gek niet is hoor. volgens u kan het wel appelte eitje zijn maar dat is maar de vraag. de stichting waarborgfonds koopwoningen (swk) schrijft: 'er is sprake van verborgen gebreken, indien het gebrek door de  verkrijger redelijkerwijs niet eerder dan het tijdstip van de ontdekking onderkend had kunnen worden.'
het is maar de vraag hoe de klepel in de klok hangt van een geschillencommissie of rechter als het om de redelijkheid van het vaststellen van een defect in een loze buis gaat.

mocht het puur een garantiekwestie zijn dan kan @yanmar misschien ook nog in zijn/recht staan omdat het gebrek binnen(?) twee jaar na oplevering is geconstateerd. en op installaties zit twee jaar garantie. 
de kwestie speelt nu drie jaar maar dat is wat anders.