Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 24-10-2018 08:52:52
Geldzaken & Recht

Huurcontract overgenomen

Je moeder is huurder en de veranderingen zijn door haar vroegere partner zonder toestemming van de woningstichting? gedaan.
die veranderingen moeten bij verhuizing ongedaan worden gemaakt, tenzij er sprake is van een verbetering.
de woningstichting vindt de veranderingen geen verbetering en het is duidelijk dat haar vroegere partner deze veranderingen heeft aangebracht. 
dan krijg je als huurder de gelegenheid om zelf deze veranderingen weer uit de woning te slopen en er voor te zorgen dat alles weer netjes wordt. dus het plafond er uit, gaten in het originele plafond dichten, eventueel laten stucken en verven. de schuren verwijderen en afvoeren naar de vuilstort, etc. de woning moet er weer keurig uitzien, zodat de volgende huurder er weer in kan wonen.
doe je dat niet, dan doet de woningstichting dit voor jou op jouw kosten. meestal gebeurt dat door een bouw en schildersbedrijf en dat is niet goedkoop. in het geval van je moeder €5000.
wat je kunt doen is zelf met een aantal familileden en vrienden het huis in orde maken. je kunt ook een klusjesbedrijf inhuren.
dat is een stuk goedkoper.