Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 24-10-2018 20:16:35
Geldzaken & Recht

Geld lenen op internet

Tja, zijn ze te vertrouwen. lastig om daar zonder meer ja of nee op te antwoorden. dat hangt af van de aanbieder. je geeft geen voorbeelden van aanbieders, maar ik ga er even van uit dat dit niet de 'reguliere' kredietaanbieders zijn zoals de grootbanken (abn, rabo, ing) of alfam (meen een onderdeel van de abn), freo (een onderdeel van de rabo) en dergelijke. dan blijven de kleinere, onbekendere aanbieders over. dat kan al wel snel een schimmig gebied zijn. bijvoorbeeld voorwaarden die nogal nadelig kunnen uitpakken, veel te dure leningen en dergelijke.

als je dan toch een lening overweegt kan ik je alleen maar adviseren om informatie bij een wat gerenomeerder bedrijf in te winnen. via google kun je sites vinden die aanbieders vergelijken. realiseer je wel dat als een gerenomeerd bedrijf jou geen lening zou willen verstrekken daar een goede reden voor is en ook in jou belang die keus wordt gemaakt. ga dus niet zo maar in zee met een vaag bedrijf. wees vooral bedacht op aanbieders van (flits)kredieten die vanuit het buitenland opereren.

een methode die malafide aanbieders hanteren is bijvoorbeeld, alvorens je het geld van jou krediet krijgt, moet je eerst kosten betalen. en je voelt 'm al aankomen: na betaling hoor je niets meer van de aanbieder en krijg je ook geen geld uit het krediet. het al betaalde ben je kwijt.

zie ook (bijvoorbeeld) de meldingen van de afm:
https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/producten/lenen/tips/flitskrediet
https://www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/waarschuwing/vooraf-betalen-lening