Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ee
Ee Bee - 29-10-2018 17:43:14
Geldzaken & Recht

Geen vast woonadres of vaste baan , recht op uitkering?

los van de minima-hatende opmerkingen hierboven: u zit denk inderdaad in een lastige situatie. dit is de realiteit. hier moet u het mee doen. voor nu betekent dat: ff uzelf zielig vinden, ff op een lege vlakte uw woede uitschreeuwen. en dan actie!
er is geen 'quick-fix' of slim geitenpaadje voor uw probleem. net als dat het geval is bij vele (tien-, honderd- ?)duizenden anderen, dat beseft u toch wel?


het sociale zekerheidsstelsel betaat nauwelijks nog door beleid van huidige en vorige rechtse regeringen (heeft u gemerkt!) en u concurreert daardoor met een eindeloze rij andere minima met vaker nog grotere noden dan u. 
snel en zonder kieskeurigheid een tijdelijk baantje aannemen zal u weinig helpen m.b.t. u woonsituatie: zonder vast contract zal het zeer moeilijk zijn een eigen, betaalbare, woonstek te vinden. u maakt er wél de bovengenoemde minder-bedeelden-haters blij mee … ;-)

jonge mensen als u kunnen zo lastig hun leven- en carriere start. zo is dit tijdperk. u zult op zak van uw ouders moeten gaan leven. als dát niet kan kunt u hulp zoeken bij de welzijnsorganisaties van uw gemeente (geen flauwekul dat, ze doen echt wel wat …). de regels (en de afkeuring van het welgestelde deel van nederland, zie boven) geven u nagenoeg geen speelruimte op dit punt. u krijgt bij uw ouders wonend géén uitkering waarschijnlijk.
en inderdaad moet u in de huidige situatie nog oppassen dat u als fraudeur wordt gepakt (gezien de chaos bij de overheid en uitkeringsinstanties zal dat nog wel meevallen ;-), maar er zijn altijd verklikkers zoals de azijnpissers hiervoor ...

u wordt stevig geknipt: stil zitten en doorstaan die situatie. en vanuit dat tijdelijke baantje hopen met normaal uw best te doen te streven naar een vaster contractvorm. of afspraken maken met uw ouders of de gemeente voor een bijv. opleidingstraject (als u nog zó jong bent ;-), met uitzicht op werk met een steviger loon en vooruitzichten.

succes met uw verdere leven! inzet, betrokkenheid en creativiteit lonen (… meestal … tja) nog wel.