Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwv_webcare
uwv_webcare - 31-10-2018 12:31:15
Garantie & Verzekeringen

Wia uitkering ...maar op welke heb ik recht?

hoi gabriel75,


 


goed dat je uitzoekt waarom je gelijk een vervolguitkering (vvu) krijgt in plaats van eerst een loongerelateerde uitkering (lgu).


 


blijkt uit het rapport van de arts en arbeidsdeskundige dat je recht hebt de lgu?


dan gaan we bepalen hoe lang je deze uitkering gaat krijgen. wij baseren de duur van de lgu op je arbeidsverleden. https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wia-uitkering/tijdens-wia-uitkering/detail/hoelang-krijg-ik-wga/hoelang-krijg-ik-loongerelateerde-uitkering-lgu" target="_blank">hier vind je meer info.


 


ik lees in je bericht dat je een ww-uitkering kreeg voordat je ziek werd. als je een ww-uitkering ontving voordat je ziekt werd, dan wordt de duur van de door jou ontvangen ww-uitkering in mindering gebracht op de duur van je lgu.


 


dit kan betekenen dat het aantal maanden dat je de ww-uitkering hebt gehad gelijk is aan het aantal maanden dat je recht hebt op de lgu.
in deze situatie ontvang je niet eerst een lgu. er wordt gelijk gekeken of je recht hebt op een vervolguitkering (vvu) of een loonaanvullingsuitkering (lau).


 


met vriendelijke groet,


 


nelleke
uwv webcareteam