Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pa
Panther55 - 06-11-2018 19:48:23
Auto & Vervoer

Probleem met nieuwe auto

vergelijkbaar probleem met onze daciasandero stepway eary-r, nieuw afgeleverd begin januari 2017.


vanaf begin (na +/- 3 weken) stoten bij wegrijden koud, vooral bij vochtig weer. is nu wel minder dan in het begin en ook koud bij uitrijden en iets bijremmen voor stoplicht stoten, of iemand op de rem trapt, echter exact op het moment van terugschakelen.


 8 aug. 2017, km. st. 5843, naar dealer voor dit probleem. is hier buiten gezet voor controle/reparatie op de volgende dag. heeft ‘s nachts flink geregend. onduidelijk of ze het zelf ook hebben  geconstateerd. km. st. was bij ophalen gelijk aan de stand bij het brengen.


op advies van renault softwareupdate uitgevoerddit heeft geen verbetering opgeleverd.
nieuwe afspraak gepland voor 4,5 en 6 sept. 2017. om de koppeling te vervangen.


deze afspraak is door de dealer geannuleerd daar de koppeling niet voorradig zou zijn en een nieuwe afspraak gemaakt voor  19 okt. 2017.


 ik werd op 18 okt. om 15.55 gebeld door de “dealer” dat de afspraak geannuleerd moest worden want de koppeling mocht van “renault”nog niet vervangen worden daar het probleem nog in onderzoek was en er dus nog geen oplossing voor was.


nieuwe afspraak gemaakt voor 30 okt. onder voorbehoud !!! 


ook deze afspraak werd geanuleerd daar er nog geen toestemming voor werd gegeven door renault.


31 okt. zelf met renault ned. gebeld. 0800 0303 / 2. hierbij werd mij beloofd binnen 10 dagen bericht te krijgen.


 ik werd na 10 dagen gebeld door “de dealer” om een afspraak te maken om op woe. 29 nov. de koppeling te vervangen.


ook deze afspraak werd weer geannuleerd daar de onderdelen nog niet geleverd waren.


  18 + 19 dec. 2017 km stand 10865 koppeling plaat en drukgroep vernieuwd en auto uitgelijnd. de vervangen onderdelen heb ik zelf goed bekeken en geen zichtbare afwijkingen waargenomen. (zelf ben ik van 1968 t/m dec. 1975 eerst bedrijfsleermeester en daarna werkplaatschef geweest bij een ander merk met 8 monteurs in de werkplaats en daarna in de motorfietsen en later zelfstandig, dus wel enigszins ter zake kundig.)
helaas, na 4 weken, zo’n 1200 km.verder, begon het stoten van de koppeling weer, echter zodanig dat indien het niet zou verergeren ik hiermee zou kunnen leven.na hierna inmiddels 5000 km. met de vernieuwde koppeling te hebben gereden is het weer veel erger / onacceptabel geworden.mijn ervaring is dat de luchtvochtigheid de grootste invloed heeft op het stoten van de koppeling bij het wegrijden (en soms zelfs in zijn 2e versnelling na even afremmen en weer gasgeven).tijdens de vorstperiode nagenoeg geen problemen gehad met de koppeling en bij regen en mist juist heel erg. in het voorjaar 2018 de afspraak gemaakt zodra we weer een regenperiode krijgen zodat het probleem duidelijk merkbaar is dat ik dan de wagen bij de dealer neerzet en na 1 of 2 dagen met de sleutel naar hun toe kom zodat het door de "dealer" ook geconstateerd kan worden.
na een zeer mooie en droge zomer en zeer weinig gereden te hebben is het nu, 6-11-2018 nog niet zover.
het is echter wel heel teleurstellend dat er niet gewoon meteen met een oplossing wordt gekomen want u en ik zijn niet de enige met dit probleem/verschijnsel wat zeer zeker bekend is bij de importeur en fabrikant die er verder niets aan doet zolang het niet door de “dealer” is geconstateerd.
erg jammer want verder is dit een zeer fijne auto.

hopend op een spoedige oplossing,
george vesters