Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 11-11-2018 21:51:20
Elektronica & TV

Magnetron begon plots te piepen en toen reageerden de digitale knoppen niet meer

Kan het niet helemaal volgen, u schrijft dat alles nog aan gaat. dat zou betekenen dat de tiptoetsen dus nog wel werken maar het display dit niet laat zien. het door u genoemde "electronisch velletje" is niets meer dan een bescherming waarop de programma aanduiding staat voor de daaronder liggende tiptoetsen. was die in gebruik toen hij ging piepen, wat normaal is als hij een bepaald programma draaid, bv sensor koken, of hiermee klaar is. dat hij na het piepen verder niet meer reageerd zou er op kunnen duiden dat deze oververhit raakt bij ovengebruik, de warmte sensor of een deel van de electronica defect is, dit ook gelet op het feit dat u de stekker er heeft uit gehad. de electronica (condensatoren) heeft zich in die tijd kunnen ontladen en na het opnieuw opstarten zal het probleem zich na enige tijd weer voor doen.
als de combi ingebouwd staat zou ik hem er eens uit halen en de koelgleuven en het ventilator-rooster achter stofvrij maken en kijken of dit helpt. zo niet dan is die echt aan vervanging toe.
p.s ondanks dat ik waarschijnlijk dezelfde combi heb, heb ik dit euvel (nog) niet na 23 jaar.