Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 14-11-2018 09:16:55
Geldzaken & Recht

Notaris kosten bij erfenis

Iemand benoemt in zijn testament eventuele erfgenamen en legatarissen.

en wat de notaris, even heel kort gezegd, doet is nagaan of er en wie er (allemaal) erfgenaam zijn.

voorbeeld. uw tante komt te overlijden, volgens iedereen had zij kip noch kraai. zij maakt een testament, waarin een stichting tot erfgenaam benoemd wordt, en een hulp plus de buurman en de bakker tot  legatarissen. en u tot executeur. 

maar in haar jeugd heeft zij, zonder dat iemand dat weet een kind gekregen en dat is voor de schande elders ondergebracht. en nadien waren er verdere familieverwikkelingen, zodat dat nooit bekend geworden is.

voorbeeld. uw oom komt te overlijden, volgens iedereen had hij kip noch kraai, zelfde verhaal als boven, maar hij heeft een keer een kind erkent en daar verder nooit meer contact mee gehad, zodat niemand er van weet.

en daar komt dus alleen de notaris achter door dat erfgenamen onderzoek. en dat is dus een van zijn taken en inderdaad verplicht bij het opstellen van een verklaring van erfrecht.