Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ol

Bankafschrift ing

De ing bewaart uw bankafschriften 7 jaar en in het 8e jaar worden deze vernietigd.
dit is inderdaad de wettelijke termijn.
ben zelf ruim 25 jaar archivaris (geweest); de boekhouding en financiële bescheiden hebben bovengenoemde vernietigingstermijn.
uitzondering hierin is onroerend zaak > daar is de vernietigingstermijn 10 jr.
echter is het daarnaast ook zo dat bedrijven en instellingen dit 7 jaar bewaren; voor particulieren geldt voor de belasting een kortere termijn van 5 jaar (dus dit in het 6e jaar vernietigen).
dus als voorbeeld : bankafschriften 2018 (voor particulieren v: 2024; voor bedrijven v: 2026).
daarnaast beweert u dat de ing dit weigert : dàt is helaas hier niet van toepassing omdat de dienstverlening er simpelweg toe doet dat ze dit wel degelijk doen, maar in uw geval kùnnen ze dit niet (meer) omdat het weg is.
mocht u van mening zijn dat er bankafschriften zijn die u wellicht langer nodig zou kunnen hebben, raad ik u aan dit dan in het vervolg langer te bewaren c.q. een kopie van dit bankafschrift en elders (b.v. voor een genoemd item hierbij te bewaren).