Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 15-11-2018 18:30:09
Geldzaken & Recht

Heb een incasso gekregen van een duits bureau over iets wat ik niet heb gekocht.

waarschijnlijk heeft iemand anders bestellingen geplaatst onder mijn naam en op mijn adres.

dat lijkt me toch niet, of heb je onverwachte pakketjes ontvangen?

ter lezing:


ik ken de rekening niet

heeft u geen overeenkomst met de schuldeiser of twijfelt u hieraan? vraag hierover informatie op bij het incassobureau, zodat u de rekening kan controleren. vraag ook om een kopie van de overeenkomst.


heeft u geen geldige overeenkomst gesloten? laat dit schriftelijk aan het incassobureau weten. stuur een aangetekende brief (https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-onbekende-rekening/" target="_blank" data-udi="umb://document/d20c81c2bd574df69e4e34fc43cac589">voorbeeldbrief onbekende rekening), waarin u aangeeft dat u niet degene bent die de overeenkomst heeft gesloten en dat de vordering onterecht is. bewaar een kopie van uw brief en het verzendbewijs.
(https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/incasso-en-betalingsachterstand/incassobureau/" target="_blank">bron)




ter info (weliswaar oud) : https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/onterechte-vorderingen-van-incassobureaus