Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-11-2018 04:33:30
Geldzaken & Recht

Verkoopovereenkomst

'waar trapt u in?'

hier is sprake van verkoop op afstand en dan gelden uiteraard de wettelijke regels voor koop op afstand niet.

de verkoopovereenkomst die u ontving is evenwel, ook naar mijn mening, niet rechtsgeldig. daarbij vooral gelet op foutieve naamstelling.
als de voorwaarden waarna u bent verwezen niet waren bijgevoegd staat u nog sterker.
wettelijk is er wel sprake van dat een mondelinge overeenkomst ook een overeenkomst is die nageleefd zou moeten worden maar in uw geval is het bewijs erg lastig aangezien u, zoals ik het begrijp, bij het telefonische overleg niet bent geïnformeerd over de voorwaarden zoals het betalen van een boete als u toch annuleert. boete is overigens een verkeerd woord, beter zou zijn schadeloossteling maar dan is ook de vraag waarvoor de schadeloosstelling.
er is geen enkele reden te bedenken waarom u de auto bij hen zou moeten afleveren.

kortom, het rammelt aan alle kanten vandaar de opmerking 'waar trapt u in'. u kunt besluiten om niet te verkopen maar ik sluit niet uit dat men dan in ieder geval, komt vaker voor in 'bepaalde werelden' (als autohandel), moeilijk gaat doen en gaat dreigen. in ieder geval is er meer dan voldoende reden om de auto niet bij hen af te leveren. 
als de geboden prijs u wel bevalt, geef dan te kennen dat de auto bij u zelf kan worden opgehaald en zorg er dan vooral voor dat u niet alleen bent maar er getuigen zijn bij de afwikkeling waaronder de betaling. laat nooit een proefrit maken waar u niet zelf met getuige bij bent.