Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 20-11-2018 08:29:42
Vrije tijd & Tuin

Pieten vraag

Ik ben van een veel jongere generatie maar je hebt wel een punt. als we dan toch een verhaal verzinnen voor kinderen (zwarte piet is zwart doordat hij door de schoorsteen komt) wees dan consequent en gebruik roetvegen. absoluut ongeloofwaardig dat je tot in je nek onder de schmink kan zitten doordat je door een schoorsteen bent gekomen.

en voor de mensen die het woord traditie zo graag gebruiken om de huidige sinterklaasviering te behouden zoals die is: het hele circus met tientallen pieten en grote feesten is ook pas iets van de laatste 20-30 jaar. daarvoor kwam sinterklaas met 1, maximaal 2 pieten langs. die vervolgens met de roe en zak kinderen bang maakten als ze stout waren. laten we gewoon naar die traditie terug gaan. geen sintfestivals in ahoy meer, niet iedere jaar tig films over sinterklaas. gewoon weer traditioneel klein gaan vieren.