Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 26-11-2018 19:07:37
Geldzaken & Recht

Wie is aansprakelijk voor doodbijten hond

Lees bijvoorbeeld de regels voor zulk soort honden in frankrijk. ook in .duitsland moeten die types gemuilkorfd zijn en aangelijnd. en dat is niet voor niets.


frankrijk:
in frankrijk gelden bijzondere maatregelen voor zogenaamde “aanvals- en verdedigingshonden” 
honden zonder officiële stamboekpapieren en die qua uiterlijk lijken op de volgende rassen: american staffordshire terrier (“pit-bulls”), mastiff (“boer-bull”) en tosa. het is verboden deze honden mee te nemen voor een verblijf in frankrijk of ze mee te nemen op een doorreis door frankrijk.
honden van het zuivere ras american staffordshire terrier, rottweiler, tosa en honden die lijken op het rottweilerras,verblijf in frankrijk wordt toegestaan, maar de volgende regels moeten in acht genomen worden: in openbare gelegenheden is het dragen van een muilkorf verplicht en moeten de dieren aangelijnd zijn, de houder / eigenaar moet minstens 18 jaar zijn, niet veroordeeld zijn voor een misdaad of tot een gevangenisstraf en het dier moet verzekerd zijn