Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mi
Middendoor - 14-12-2018 22:07:48
Geldzaken & Recht

Busvervoer overeenkomst door vervoerder geannuleerd, recht op schadevergoeding?

Bedankt voor de antwoorden. met name bovenstaand antwoord van gerritaltena onderbouwd wat ik eigenlijk ook verwacht had.

de tendens hier lijkt duidelijk, al was ik enkel op zoek naar waar ik wettelijk gezien recht op heb. 
recht hebben en recht krijgen zijn duidelijk verschillende dingen, zoals bovenstaande reactie van gerritaltena toelicht.

mijn conclusie is dat ik waarschijnlijk wel recht heb op een vergoeding. er is hier sprake van tekortkoming in de nakoming van de verbintenis, waarbij geen sprake is van overmacht(zoals is opgenomen in de av). hoeveel valt te betwisten, al staat er een mooi voorbeeld bedrag in artikel 5.1 van de av.

feit blijft ook dat wanneer de rollen omgedraaid waren en ik de overeenkomst had ontbonden, ik dus wel een flinke schadeclaim aan mijn broek had hangen. 

gezien het waarschijnlijk meer tijd kost dan het oplevert om hier achteraan te gaan laat ik het hierbij en ga ik op zoek naar een ander bedrijf, hopelijk lukt dit.

wel zal ik kijken of ik online ergens een review kan plaatsen over dit bedrijf. ze maken het zichzelf zo wel erg gemakkelijk, ze hadden immers hun best kunnen doen om dit probleem op te lossen d.m.v. bijvoorbeeld contact te zoeken met een concullega en/of elders een chauffer te vinden. ze maken nu van hun probleem mijn probleem en dat is niet netjes.

wat mij betreft is dit topic hierbij dan ook beantwoord en afgesloten.