Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 19-12-2018 13:10:44
Huishouden & Energie

Houtkachel verwarmen met afval

Hallo renewout ,

 goedkoop je woning verwarmen met vuilnis 

gebruik de houtkachel niet als hoofdverwarming . 

 volgens de gemeente mag je alleen stoken op schoon hout maar als je afval verbrand kunnen zij daar niets aan doen. 

stook alleen briketten of droog hout . 

gebruik open haardblokken, ook wel zaagsel-paraffinebriketten genoemd, of hout dat één of twee jaar gedroogd is. wanneer u nat hout stookt, ontstaat er minder warmte en meer rook- en geurontwikkeling. u kunt het vuur het beste aansteken met een paar dunne takjes. het is wettelijk verboden om huishoudelijk afval, oud papier, plastic, textiel, spaanplaat en geverfd, geïmpregneerd of gelakt hout te gebruiken voor de open haard of houtkachel! 

moet je dan ook vaker je schoorsteen laten vegen?
 
reinig de schoorsteen regelmatig .

vrije luchtaanvoer en ventilatie zijn belangrijk om te voorkomen dat bij houtverbranding schadelijke stoffen vrijkomen. een schoorsteen die niet voldoende trekt, kan de verbrandingsgassen niet (optimaal) afvoeren. na een tijdje kan er roetaanslag voorkomen of kan de schoorsteen zelfs verstopt zijn. op die manier komen co-gassen vrij in de kamer. 

voor verdere informatie , klik op de rode regel 

.https://www.huizen.nl/inwoner/houtrook_42587/item/tips-voor-gebruik-van-open-haard-en-houtkachels_11671.html" target="_blank">https://www.huizen.nl/inwoner/houtrook_42587/item/tips-voor-gebruik-van-open-haard-en-houtkachels_11671.html