Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rinkster - 23-12-2018 12:40:40
Huishouden & Energie

Warmtepomp of biomassakachel?

Gasloos duurt gelukkig nog even en hangt ook van je gemeente en vooral hoe oud je huis is af, als ik het goed begrijp. ik ga zelf nooit aan een warmtepomp. mijn buren hebben er 1 en ik word er gek van, moet waarschijnlijk verhuizen. slapen gaat niet meer, omdat dat ding altijd aanstaat en heel laag bromt en een trilling veroorzaakt in mijn lichaam. als je gevoelig bent voor geluid (en daar kom je soms pas achter als je zo'n apparaat geinstalleerd/om je heen hebt) is een warmtepomp een hel. ik blijf zolang als kan aan het gas en zie daarna wel verder, misschien kop in het zand, maar als heel nederland straks aan de warmtepomp gaat hebben we een heel ander probleem. laat ze eerst maar een product ontwikkelen wat geen laag frequent geluid en trillingen veroorzaakt.
daarnaast kosten die dingen bakken aan elektra dus in mijn ogen vul je het ene gat (geen gas) met het andere (meer elektra) en die elektra ga je niet opwekken met een paar zonnepanelen. 
kassa waarschuwt er zelf voor in dit artikel: https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/miljoenen-nederlanders-krijgen-last-van-geluid-warmtepomp