Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 26-12-2018 16:50:49
Computers & Telefonie

Buiten bundel simpel

Die €50 euro voor 333mb staat natuurlijk in geen verhouding tot de €4 die ik bijvoorbeeld voor een bundel van 2gb per maand betaal.
even rekenen: 333 / 50 = 6,66mb per euro en in mijn geval 2000 / 4 = 500mb per euro.

wat je betaalt is dus 500 / 6,66 = 75 x duurder dan wat ik binnen mijn bundel kwijt ben. die 500mb voor €5 is ook 5 keer zo duur.
ik gebruik die 2gb per maand echter bij lange na niet en betaal in feite daardoor per mb ook meer.
dat hele systeem met bundels is dus wel een vorm van geldklopperij, ofwel laten betalen voor iets wat je niet altijd gebruikt.
neem dus nooit een te grote bundel en betaal gewoon tijdig bij wanneer je toch iets meer gebruiken moet.

ik kan mij enigszins voorstellen dat je hier het woord oplichterij gebruikt, al komt pootuitdraaierij er misschien wat dichter bij.
toch klopt dit niet en heb je dit ook vooral aan jezelf te wijten, door een abonnement te nemen bij belsimpel bijvoorbeeld en je daarbij niet aan de voorwaarden te houden of je er in te verdiepen, meer data te gebruiken dan in je bundel beschikbaar is en de waarschuwing van belsimpel te negeren. het is toch ook niet zo moeilijk om de mobiele data eens eventjes uit te zetten lijkt me. dan kan je tenminste die dag ook eens wat anders doen dan bundels er door draaien.