Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

flovo
flovo - 02-01-2019 12:13:33
Geldzaken & Recht

Hoe werkt het cbr?

Ik zit in hetzelfde schuitje (al 35 jaar), wordt binnenkort bovendien 75 en ben onlangs tot de conclusie gekomen dat de eis van een andere arts dan je behandelaar door het cbr is verlaten. de betreffende arts (bij mij huisarts, internist en oogarts) mag zich inderdaad niet uitspreken over de rijgeschktheid op zich, maar levert uitsluitend medische gegevens aan die tot een conclusie van de cbr-arts moeten leiden. vroeger moesten dat dus echt een andere dan de behandelend artsen zijn. 
overigens moet ik me erg inhouden om niet degenen die iets in de trant van 'eigen schuld dikke bult' (jij wilt toch auto rijden) schreven niet een flinke diabetes type 1 toe te wensen. natuurlijk moeten patienten gekeurd worden. mijns inziens kunnen procedures en kosten heel anders ingericht worden. en als je dan bovendien van het cbr te horen krijgt dat het wel drie maanden kan duren voor er een reactie komt op je ingezonden 'eigen verklaring' en daardus de tijd zo krap wordt dat je geldige rijbewijs kan gaan verlopen voor het eind van de procedure dan kan ik je zeggen dat ik het wel heb gehad met dat (op dit punt) slecht funcionerende cbr.