Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harrybre - 16-01-2019 17:06:27
Huishouden & Energie

Klacht eneco contract

A) het is al lang bekend, dat wanneer bij een aangeboden artikel de prijs duidelijk verkeerd is, deze aanbieding niet afgedwongen kan worden. in het verlengde hieruit; stel, een tv voor € 5,99 waarbij een echte prijs van € 599,- redelijke reeel als aanbiedingsprijs te zien was, vermoedelijk wel af te dwingen was, refererend aan die foutief geplaatste, maar als egtal redelijk geloofwaardige aanbieding.
b) nu de bal eens omgedraaid: stel: u heeft een energiecontract afgesloten, voor bijv 3 jaar, en...  de energieprijzen zoeven door het dak. uw aanbieder, met de stofkam gaand door alle contracten, ontdekt deze typefout en beroept zich er dan op, dat het contract ongeldig is. dan is van uw kant natuurlijk de wereld te klein, allemaal graaiers en zakkenvullers enz.
c) wat wordt er in werkelijkheid berekend ? de waarde zonder komma-fout, dus gewoon terecht ?
d) in nl geldt het verbintenissenrecht, m.n. het deel wilsovereenkomst: aanbieder biedt aan tegen een voorwaarde ( prijs z), en de andere partij accepteert. een komma-fout of zelfs typefout is dan geen reden tot ontbinding van de wilsovereenkomst.
gewoon: eerlijk zijn.