Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 16-01-2019 23:00:01
Winkels & Webshops

Vraag over herroepingsrecht

Mag u het product uitproberen tijdens de bedenktijd?

ja, uitproberen mag wel. maar u mag het product niet echt in gebruik nemen. als vuistregel kunt u aanhouden dat u hetzelfde mag doen als wanneer u iets in de winkel koopt. u mag bijvoorbeeld een laptop of televisie aanzetten om te kunnen bekijken hoe het beeld en geluid is. of een kledingstuk aantrekken om te zien of het past. maar het is niet de bedoeling dat u de kleding de hele dag draagt en vervolgens weer terugstuurt. waar precies de grens ligt tussen uitproberen en in gebruik nemen is niet altijd even duidelijk. en dit zal ook per product verschillend zijn.


wat is het risico als u het product in gebruik neemt en het binnen de bedenktijd terugstuurt?

hebt u meer gedaan dan nodig was om het product te kunnen beoordelen? en is het product daardoor minder waard geworden voor de verkoper? dan mag de verkoper hiervoor kosten in rekening brengen. u betaalt dan een schadevergoeding voor de waardevermindering van het product.



https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/online-product-gekocht-mag-ik-het-uitproberen-en-terugsturen" target="_blank">consuwijzer.nl/online-winkelen/online-product-gekocht-mag-ik-het-uitproberen-en-terugsturen