Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eversteegt - 18-01-2019 14:43:39
Computers & Telefonie

Ssd defragmenteren ?

De antwoorden die mij voorgingen kloppen op zich. 

een ssd heeft geen (of heel veel minder) last van fragmentatie, omdat in tegenstelling tot een mechanische harddisk, een ssd willekeurige stukken data veel sneller kan benaderen. en idd, onnodige schrijfbewerkingen om data op een andere plek te zetten verkorten alleen maar de levensduur van de nand cellen in een ssd. 

het verhaal van één van mijn voorgangers over trim klopt ook. 

echter, het is wel zo dat windows 8 en windows 10 die trim operatie uitvoert als onderdeel van het programma dat bij een mechanische harde schijf ook voor het defragmenteren zorgt (in de engelse windows 10 heet het ook "defragment and optimize drives". het programma detecteert dus met wat voor type opslag hij te maken heeft en zal bij een ssd de trim operatie starten en bij een harddisk een defragmentatie. 

oftewel: schakel de defragmentatie/optimalisatie taak onder windows 8 en windows 10 niet uit !!!. (ik zie dat sommige sites aanraden om dat te doen, namelijk).