Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 18-01-2019 19:12:57
Huishouden & Energie

Gasblok kapot na installatie slimme meter.

Voordat een monteur een digitale meter plaatst voert hij/zij een lektest uit waarbij er een hogere druk wordt gehanteerd dan de normale gasdruk. bij zo'n test moeten alle gaskranen in de woning open blijven en als er na uitvoeren van de lektest een drukverschil wordt geconstateerd dan zal de digitale meter wel gemonteerd worden met het advies dat het openen van de hoofd gaskraan voor eigen risico is want u bent verantwoordelijk voor de gasleiding die vanaf de meter is aangelegd. het gasblok is bij oudere cv ketels die nog gebruik maken van een waakvlam zijn voorzien van een thermokoppel systeem die zodra de waakvlam uit gaat de gas toevoer afsluit maar het duurt wel even voordat de gas toevoer in het geheel is afgesloten. edoch zodra de oude gasmeter wordt gedemonteerd dan is de cv ketel al gasloos en heeft de thermokoppel voldoende de tijd om af te koelen en de gas toevoer af te sluiten. bij de lektest is er toch een lekkage van gas in het gasblok gevonden die bij de revisie van het gasblok of nog niet aanwezig was of uit kostenbesparing de thermokoppel niet preventief vervangen is. sec gezien kunt u twee kanten op, als de gaskraan van de cv ketel was dicht gedraaid dan was de lekkage nooit gevonden maar wel aanwezig en daar merkt u zolang de ketel blijft werken niets van maar aan de andere kant als de ketel uitvalt en het gas maar blijft stromen is de kans vrij klein dat u hier de afloop kunt vermelden.
op uw vraag wie is er verantwoordelijk voor de gaslekkage in uw cv ketel kan ik kort zijn en dat is het bedrijf die de revisie heeft uitgevoerd.