Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 19-01-2019 22:47:17
Huishouden & Energie

Welke gemiddelde gasverbruik geldt voor mijn woning?

Inschatten van een gemiddeld gebruik is moeilijk in te schatten omdat dit geheel afhankelijk is van uw kook en stookgedrag. het koken van "simpele" gerechten zal weinig verschil maken, deze gerechten moeten toch allemaal koken cq opgewarmd worden.
u schrijft dat de rest een sauna is voordat de woonkamer op 18 graden is. zou haast denken dat een verkeerde berekening van de radiatoren is gemaakt. draai van de "sauna"radiatoren de kranen iets dicht scheelt al, eventueel aanbrengen van thermostaat-kranen op die radiatoren zou een optie kunnen zijn. verder is de maat (dikte) van de aanvoerleing naar de woonkamer zodanig dat er weinig uitmaakt  hoe ver deze van de ketel verwijderd is. voor de nacht de thermostaat instellen op 15 graden scheelt ook weer in gasverbruik.