Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 21-01-2019 15:11:31
Geldzaken & Recht

Uitbetalen lijfrente

Dat had je natuurlijk kunnen weten.
ontvangt u lijfrente-uitkeringen van een verzekeraar, bank of andere financiële instelling? dan moet u over de https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/sparen-voor-extra-inkomen/u-krijgt-een-uitkering-uit-een-lijfrente/u-krijgt-een-uitkering-uit-een-lijfrente" target="_blank" data-action="click:uitkeringen inkomstenbelasting betalen" data-metrix="[bld-target]library-content,click:uitkeringen inkomstenbelasting betalen,/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/sparen-voor-extra-inkomen/u-krijgt-een-uitkering-uit-een-lijfrente/u-krijgt-een-uitkering-uit-een-lijfrente">uitkeringen inkomstenbelasting betalen. maar eerst zal de verzekeraar, bank of andere financiële instelling loonheffing inhouden op uw uitkeringen. die loonheffing verrekent u in uw aangifte inkomstenbelasting.
(https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/aangifte_doen/fiscale_informatie/fiscale_informatie_2017/inkomsten-2017/lijfrente/lijfrente-uitkeringen" target="_blank">bron)
op het moment dat de bank of verzekeraar het tegoed op een lijfrente uitkeert, betaal je belasting in box 1. de belastingdienst ziet de lijfrente-uitkeringen namelijk als inkomen. gaat de lijfrente-uitkering in op het moment dat je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? dan gelden er lagere belastingtarieven en betaal je per saldo dus minder inkomstenbelasting.
(https://kennisbank.sparen.nl/lijfrente-belasting" target="_blank">bron)