Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 21-01-2019 15:19:24
Geldzaken & Recht

Uitbetalen lijfrente

Dan die brief nog maar eens een keer lezen. als u dat bedrag van die lijfrente echt in één keer aan u laat uitbetalen, kan het zijn dat u zelfs ook nog 20% revisierente moet betalen, maar dat hangt af van de hoogte van het uit te keren bedrag.

die uitkering die u gaat krijgen is dan ook bedoeld om een lijfrente aan te kopen. 

het is in principe niet verstandig een lijfrente op verzekeringsbasis te nemen. beter is een banklijfrente product. 

dat hoeft dus niet per se bij nn, maar het geld mag niet via uw bankrekening lopen, dus wel van nn naar bijvoorbeeld een instelling die zo’n banklijfrente aanbiedt. 

als u nu al aow hebt, kunt u een direct ingaande uitkering kiezen.wordt u pas in de loop van het jaar aow gerechtigd, dan is het wellicht verstandiger, als u het kunt lijden, om de uitkering pas volgend jaar te laten ingaan. want een aow-er betaalt veel minder belasting.

aan het openen van zo’n rekening zijn wel kosten verbonden, maar dat is bij elke instelling zo. de kosten kunnen wel flink schelen.