Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-01-2019 21:49:54
Elektronica & TV

Bosch levert geen onderdelen van accu, mag dat?

Heeft u het hier over fabrieksgarantie? het lijkt mij van wel. zo ja, dan wijs ik u via verwijzingen die ik zo geef naar de voor consumentenwetgeving geldende wetgeving. die wetgeving houdt, samengevat, in dat een product dient te voldoen aan de verwachtingen die er normalieter aan gesteld mogen worden. uiteraard is 'de leeftijd' van de accu wel van belang. als dat niet het geval is, is de verkoper aansprakel;ijk, niet de fabrikant. maar het komt mij voor dat een fietsaccu niet defect zou mogen raken door water.
volgens de wetgeving dient de verkoper zorg te dragen voor afdoende reparatie en als dat niet kan - volgens de fabrikant kan dat om veiligheidsredenen niet - heeft u recht op een adequate vervanger of zelfs 'geld terug'. maar als al gezegd speelt wel de leeftijd van de accu een rol maar opnieuw ook dat een accu m.i. waterdischt moet zijn. de verkoper dient te bewijzen, ook volgens de wet, dat de oorzaak niet bij u ligt.
wel kan/mag men afhangelijk van de gebruiksduur een bepaald bedrag als afschrijving berekeken.


http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html en verder evt.
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html