Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
JoostdeWit - 24-01-2019 10:01:36
Huishouden & Energie

Eindafrekening innova na faillissement energieflex

Beste,

om hier innova even af te branden is niet eerlijk. die moesten ook improviseren om te zorgen dat bij u het licht en de verwarming niet uit gingen

een paar regels theorie in de hoop dat ik een ingewikkeld verhaal begrijpelijk kan maken: 
de meeste energieleveranciers kopen hun energie in op de 'lange termijn markt' om stabiele prijzen te kunnen garanderen.
op deze manier betaald u in de zomer dus eigenlijk te veel voor uw energie, omdat u minder stookt, en in de winter te weinig, maar over een heel jaar gezien een stabiel bedrag.
energieflex kocht alleen in op de 'korte termijn markt' ofwel 'spotmarkt', omdat ze zagen dat die prijzen lager stonden dan de lange termijn markt. wat ze hiermee eigelijk deden was gokken met geld van consumenten. deze praktijken gingen een aantal jaar goed, maar door omstandigheden begonnen de prijzen te stijgen en toen was het voor energieflex snel einde verhaal.

helaas voor u moest innova voor alle klanten die van energieflex kwamen op precies die spotmarkt, waar de prijzen dus de pan uit rezen, energie gaan inkopen om aan die plotselinge toename in vraag te voldoen. 

dat u veel meer ging betalen dan u gewend was is natuurlijk heel vervelend, maar het is niet zo dat innova even makkelijk dacht te cashen over de rug van de energieflex klanten.