Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 27-01-2019 14:13:42
Geldzaken & Recht

Pensioen en voorlopige aangifte

Neen, maar u heeft volgens mij ook niet veel aan dit antwoord. men bepaalt bij de belastingdienst zelf wie er wel of niet een verzoek krijgt om aangifte te doen.
veelal is dat wel het geval als u voor het eerst aow ontvangt en daarnaast een aanvulling uit ander pensioen.

de belastingdienst ontvangt hoe dan ook van alle instanties van wie u inkomsten ontvangt (m.v.v. inkomsten vanuit arbeid als zelfstandige) jaarlijks informatie op basis waarvan kan worden nagekeken of het ingehouden totaal bedrag aan inkomstenbelastong en prie niet te laag of te hoog is.

als voorbeeld: als zowel bij de aow als pensioenuitkering rekening wordt gehouden met heffingskorting is er een grote kans dat u een nadere aanslag krijg wegens te weinig ingehouden. omgekeerd kan ook zij het dat dat wel minder vaak voorkomt.

ps. hoe dan ook, als u het verzoek krijgt om aangifte te doen bent u ook verplicht om dat te doen.