Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 27-01-2019 15:05:09
Geldzaken & Recht

Pensioen en voorlopige aangifte

Het komt zeker regelmatig voor dat mensen die uit twee bronnen inkomen hebben, dus pensioen en aow geen verzoek tot het doen van aangifte ontvangen. zelfs dat ze van de belastingdienst een brief krijgen dat er geen verzoek (meer) komt omdat ze in voorgaande jaren niets hoefden te betalen. aardig nepperig, want meestal kregen ze wel iets terug.

ik zie ook in mijn omgeving dat bijvoorbeeld de man wel een verzoek krijgt, terwijl hij bijvoorbeeld over 2017 ook geld terug ontvangen heeft, maar de vrouw met een piepklein pensioen zodat het zeker is dat de daarover ingehouden belasting na het doen van aangifte terugkrijgt, niet.

daarom is het altijd verstandig op de site van de belastingdienst de gegevens verder in te vullen om te zien of er nog wat terugkomt. 

en dat geldt zeker ook voor mensen die alleen aow hebben met daarnaast medische kosten. 

als je dan de aangifte invult, is de uitkomst nul, maar dat is onvolledig, want nadat de nihil aanslag is opgelegd, volgt een tijdje later alsnog een stukje restitutie op grond van de tsz. 

jammer genoeg staat dat op de aangifte niet vermeld en denken veel mensen dan, laat maar.

wat men ook kan doen als men een gering pensioen heeft, zeg tot zo’n € 3000 per jaar, ook aan de pensioenuitvoerder doorgeven dat hij rekening moet houden met de loonheffingskorting, zodat bruto netto, afgezien van zvw uitgekeerd wordt. hoeft men dus geen jaar te wachten.