Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 27-01-2019 17:44:07
Geldzaken & Recht

Heffingskortingen laten uitbetalen - kan dat?

Hoewel ik niet @tijger1 ben geef ik toch een reactie.
waarom twijfelt u aan formele berichtgeving van de belastingdienst?

hoe dan ook geldt dat indien uit uw aangifte blijkt dat bij u teveel aan loonheffing is ingehouden, (mogelijk omdat niet goed rekening is gehouden met de heffingskorting) dan wordt dat middels de aanslag die volgt na de aangifte gecorrigeerd, met in achtname van een teruggave drempel inkomstenbelasting.

op basis van op het daatoe bedoelde formulier door u zelf aangegeven wensen m.b.t. heffingskorting wordt dat toegepast door degene van wie u salaris of uitkering ontvangt.

hoe dan ook heeft u recht op betaling van de heffingskorting als uw inkomen lager is dan genoemd in de door u genoemde jaren met nadrukkelijk de aantekening dat de bedragen van heffingskorting en toepassingsregels per jaar (kunnen) wijzigen zoals in ieder geval m.b.t. 2018 en 2019.