Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 28-01-2019 15:48:40
Geldzaken & Recht

Declaratie van ziekenhuis in het jaar na behandeling inhouden van eb

En is die rekening in 2018 ontvangen? en is de dbc in 2018 afgesloten? of heb je die pas binnengekregen?


een dbc blijft maximaal 120 dagen openstaan. voor poliklinische niet-operatieve behandelingen is de looptijd 90 dagen. dit geldt echter alleen voor het eerste traject voor een nieuwe zorgvraag. alle vervolgtrajecten (poliklinisch en niet-operatief) hebben een looptijd van 120 dagen.


als de behandeling volledig is afgerond (dus na de laatste controle), zal het ziekenhuis de factuur opmaken en de nota naar de zorgverzekeraar versturen. in sommige gevallen wordt de rekening naar de patiënt gestuurd.


voor bepaalde dure medicijnen en behandelingen komt het wel eens voor dat de kosten direct na behandeling worden gedeclareerd.


https://www.zorgwijzer.nl/faq/wat-het-eigen-risico-van-de-zorgverzekering#hoe-werkt-het" target="_blank">hier lees je hoe het eigen risico werkt in combinatie met een dbc.
(https://www.zorgwijzer.nl/faq/dbc" target="_blank">bron)