Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

latevogel
latevogel - 01-02-2019 14:43:23
Huishouden & Energie

Elga hybride warmtepomp optimaliseren

zaterdag 12 mei
maar in haar programma laat kassa enkele (cruciale) aspecten zwaar onderbelicht. ten eerste lijkt het erop dat de buren van frans en ria voor een zo goedkoop mogelijke oplossing hebben gekozen. op de korte termijn is dat verstandig, maar bij warmtepompen is kwaliteit van enorm belang. een goede warmtepomp van bijvoorbeeld pico of viessmann produceert bij 
maximaalvermogen (dus in de winter) slechts 50 decibel, gemeten op 1 meter afstand. dat lijkt op het geluid in een stil klaslokaal of het gefluit van vogels in de ochtend. als je die aan de buitenmuur hangt, zullen de buren daar dus nooit over klagen.
https://www.anders-verwarmen.nl/blog/geluidsoverlast-door-warmtepomp/

er wordt weer volop geklaagd over zaken waar de meesten van ons niet veel over hebben gelezen maar hebben gehoord. informatie half binnengekregen en het oordeel is gevestigd. jammer, een autoweg op 200 meter afstand hoor je niemand over of de drukke invalswag voor het huis langs in de stad maar iets nieuws en de gehele gemeenschap staat op zijn kop, wat ook komt door informatie van "gehoord en ......!

open de link onderaan 1e alinea.