Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 02-02-2019 11:03:01
Geldzaken & Recht

Waarde 20 jaar oud tuinhuisje

5 bij 5 meter. 2.5 meter hoog 1 a 1,5cm dik hout destijds

zo'n bouwmarkthuisje is geen stuiver meer waard, deze zijn binnen 10 jaar al afgeschreven, van de echte tuinhuisjes is de houtdikte minimaal 2,8 cm. als ik de nieuwe huurder zou zijn is mijn eis, slopen en het perseel schoon opleveren. tuinhuisjes worden alleen als vastgoed gezien als deze zijn voorzien van een of meerdere nutsvoorzieningen. staat deze op een volkstuin dan is er een taxatiecommissie de de prijs bepaald,en ik denk dat u het met hun (prijs)advies, dus slopen, niet eens bent.

@costnix, u link gaat bij een volkstuin niet op. 
eigenaar van de grond is meestal de gemeente en/of particulier en wordt door een volkstuinvereniging voor een bepaalde periode gehuurd. vervolgens betalen het aantal tuinders evenredig aan de door hun toegewezen grond een deel van de huurprijs. in de bouwvoorschriften van de vereniging, welke vaak in overleg met de verhuurder worden opgesteld, staat wat er aan oppervlakte, op de toegewezen grond, gebouwd mag worden. dit bouwsel blijft ten alle tijden eigendom van het lid van de vereniging. wordt de grond tussentijds door de eigenaar opgeëist heeft de vereniging, lees leden, het recht een schadevergoeding te eisen voor de opstallen.