Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hajon
Hajon - 04-02-2019 16:14:05
Computers & Telefonie

Hoe kijk je nederland 1 2 en 3 gratis?

Met digitenne kunt u deze zenders gratis kijken. als uw tv niet te oud is, is deze misschien al voorzien van een ci-slot. dat is een gleuf van ca. 6 cm, waar een insteekkaart in past. voor zo'n tv heeft u alleen maar een digitenne antenne nodig. een insteekkaart is niet nodig, die is alleen voor de betaalde zenders. bij tv's zonder ci-slot moet een externe decoder gebruikt worden.
 
maar wel een waarschuwing. momenteel is kpn bezig met met de uitrol naar een nieuw zendsysteem: dvb-t2, waardoor uitzendingen in full hd mogelijk worden. de apparatuur voor de oude dvb-t wordt dan onbruikbaar. ook voor de tv's met ci-slot moet dan een externe decoder gebruikt gaan worden. voor betaaltelevisie is er slechts één decoder geschikt, die door digitenne zelf wordt geleverd. voor de gratis zenders is er vrije hardwarekeuze. 
via link hieronder kunt u zien wanneer uw regio aan de beurt is voor dvb-t2. 
https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-rondt-uitrol-digitenne-naar-dvbt2-in-juli-af/