Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-02-2019 10:29:44
Geldzaken & Recht

Aansprakelijk voor schaden door openwaaien raam?

Dit is een boeiende vraag.
laat ik beginnen met de stellingname dat u m.i. uiteindelijk wel aansprakelijk kunt zijn maar om een andere reden dan door anderen genoemd.

u huurt een kamer en dat betekent dat in principe de verhuurder aansprakelijk is voor goed raam em sluitwerk. dat blijkt bij u niet het geval te zijn. de dranger is stuk en dat betekent dus dat het sluitwerk niet goed is. 

het restaurant stelt u aansprakelijk en dat kan helemaal niet. uw verhuurder is aansprakelijk en die kan eventueel aangeven dat de lichtbak van het restaurant op een plaats is gemonteerd waar van te voren kon worden vastgesteld dat indien het raam zou openklappen, die lichtbak dan beschadigd zou kunnen worden. kortom, dat is dan wel het risico van die reatauranthouder maar ook een kwestie tussen reatauranthouder en de verhuurder van uw kamer.

zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/onderhoud-huurwoning" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/onderhoud-huurwoning

als de verhuurder op de hoogte is van het stuk zijn van de dranger m.a.w. die op de hoogte is gesteld en vervolgens reparatie heeft nagelaten is dat ook in uw voordeel. dat betekent dus per saldo dat slechts als de verhuurder niet op de hoogte is en u niet om reparatie heeft gevraagd u door de verhuurder kunt worden aangesproken op schadevergoeding. niet door de restauranthouder. ook mijn advies: raadpleeg het juridisch loket en noem bovenstaande argumenten.  (wat zegt uw verhuurder hierover?)