Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 15-02-2019 14:25:21
Geldzaken & Recht

Pensioen en voorlopige aangifte

And suddenly it struck me...

het probleem is dat bij het invullen van de va de bd er in de va automatisch vanuit gaat dat op de hoogste uitkering de heffingskortingen worden toegepast terwijl in de praktijk in een (groot) aantal gevallen op de laagste uitkering de heffingskortingen worden toegepast. dat speelt met name als het pensioen hoger is dan de aow en op (en alleen op) de aow de heffingskortingen worden toegepast.

bv aow =10600, pensioen = 14000. in werkelijkheid wordt er alleen loonheffing over pensioen ingehouden en bd veronderstelt dat er alleen over de aow loonheffing wordt ingehouden. (we laten even de mogelijkheid achterwege om de werkelijkheid te veranderen)

de oplossing is even simpel als geniaal: splits op de va het pensioen in 2 delen van ieder 7000 euro. nu is de aow de hoogste en worden daar de heffingskortingen toegepast en dus geen loonheffing ingehouden. op beide stukken van 7000 wordt nu wel verondersteld loonheffing te zijn ingehouden...